Från rädsla till styrka

Jag träffade Jane när jag var gravid med vårt andra barn. Graviditeten hade varit jobbig och min förlossningsrädsla var värre än någonsin. Jag har varit förlossningsrädd så länge jag kan minnas, och min första förlossning hjälpte den inte. Den var en förlossning och upplevelse som var extremt jobbig för mig och min partner. Något jag funderade på långt efteråt.

Att vara gravid igen var skrämmande och definitivt inget jag hade planerat.

Efter att ha träffat Jane så insåg jag att mycket av min rädsla ifrån den förra förlossningen handlade om att jag inte blivit sedd eller lyssnad på, då sitautionen var allt annat än en “normal” förlossning. Jag blev sjuk och snabbt skulle jag startas upp och få ut barnet. En månad för tidigt dessutom. Det hjälpte heller inte att tiden på neonatal avdelningen var enormt jobbig. Jag var besviken, arg, förtvivlad och ledsen.

I mitt första möte med Jane fokuserade vi på hur jag skulle bli sedd och hörd och hur jag själv faktiskt ville bli behandlad. Och att alla förlossningar är annorlunda och att jag måste släppa den första, för om sanningen skulle fram så var ju chansen minimal för att den skulle bli likadan denna gång.

Vi pratade också om min relation till mina föräldrar och lite om min barndom. Allt hängde ihop med nuvarande rädslor och känslor.

Efter vårt första möte kände jag en lättnad. Jane hade gett mig redskap för att hantera min rädsla. Jag kände mig stärkt. Mina funderingar kring att jag ville göra ett kejsarsnitt istället för att genomgå en normal förlossning hade dämpats.

Vårt andra möte hade jag med mig min sambo och pappan till barnet, han fick användbara tips och handfasta råd på hur han faktiskt kunde vara det stödet som behövdes denna gång.

Så kom då dagen “D”, det blev en uppstart ännu en gång, då jag denna gång gick över tiden med råge. Men jag kände mig lugn och fokuserad. Mitt förlossningsbrev var tydligt och bestämt. Personalen på SÖS var mycket lyhörd och la tid på att se till att jag mådde bra. Förlossningen drog ut på tiden och det var svårt att få ut barnet då den hade ansiktsbjudning, jag var trött och ville ge upp flera gånger. MEN min sambo visste hur han skulle stötta mig på ett bra sätt och barnmorskorna var guld värda. Till slut kom vår prinsessa med skrik och liv, och jag var så tacksam.

Visst förlossningen var jobbig och nej jag kommer inte skaffa fler barn, men jag bär inte med mig förlossningsupplevelsen som en tung väska. Jag känner att den lämnar jag bakom mig nu. Jag är bara tacksam för allt gått bra och att mitt barn är friskt. Jag känner mig inte ledsen eller besviken, jag känner mig stark och lycklig.

Utan Jane hade jag aldrig fått de redskap som jag har nu, utan Jane hade jag förmodligen ältat denna upplevelse och funderat i efterhand på hur jobbigt allting var, den gör jag inte nu. Jag kan utan tvekan rekommendera Jane till alla.

Återigen ett stort TACK till dig, du är en på miljonen. /Anita

Äntligen hade jag hittat rätt, både för mig själv men också för mina två barn!

När jag träffade Jane första gången var jag utbränd, på bättringsvägen men fortfarande långtifrån återställd. Jag hade massor av stress lagrad i kroppen och så mycket att bearbeta, negativa mönster och tankar. Efter bara ett par gånger hos Jane märkte jag stor skillnad i välbefinnande och energinivå. Jag som förtvivlat provat allt möjligt för att läka (samtalsterapi, KBT, yoga, hypnos, näringsterapi, mindfulness, mm) utan att hitta något som hjälpte helt och var orolig för att jag aldrig skulle bli helt bra. Äntligen hade jag hittat rätt! Varje enskild session hos Jane har inneburit stora framsteg på väg mot läkning och idag känner jag mig helt återställd, full av energi och jag mår bättre än någonsin tidigare.

Med vetskap om vilken enorm skillnad Mindful EFT kan göra har jag även tagit mina två barn till Jane. De har bland annat fått hjälp med att lösa upp trauman kring att få en allvarlig sjukdom och att ha förlorat en nära anhörig. Jane har en fantastisk förmåga att behandla barn på sitt varma, inkännande och humoristiska sätt och jag häpnade över hur snabbt det gav resultat. Barnen hittade tillbaka till glädje och känslomässig balans och jag känner mig djupt tacksam för det.

Mina varmaste rekommendationer till Jane som är en underbar person och en väldigt skicklig terapeut.

Jag är för evigt tacksam för det Jane gjorde för min son!!!

“Min son mådde dåligt. Han hade mycket ångest. En kväll berättade han att han också haft självmordstankar. Jag ringde upp Jane som kunde ge honom en tid samma dag. Hon hjälpte honom så att efter två besök var ångesten väsentligt mindre. Efter tre besök mådde min son mycket bättre. Han fick verktyg att hantera ångesten med och fick en ny positiv blick på livet och sig själv. ”

 

Tacksam för våra möten

Jag kontaktade Jane för att jag blivit tipsad av Therese om att prova EFT för förlossningsrädslan.
Visste redan innan jag kom dit att det var annat än min förlossningsrädsla som var orsaken till att jag träffade just Jane.

Hade en del i bagaget som jag behövde ta tag i för att komma vidare. Besvikelser, sorg, dåliga relationer med föräldrar, alkohol/medberoende var de största frågorna som jag brottats med återkommande i livet.

Vi betade av ett problemområdet i taget och redan efter första möte med Jane så släppte mycket, det var bara så skönt att lyfta upp det till ytan för att känna att det bara vara gamla känslor och minnen som inte längre hörde hemma i min kropp.

Kände faktiskt inget behov att besöka Jane igen de närmsta tiden, kände att det som förföljt mig i barndomen och som vuxen släppte efter ett möte. Fyra veckor efter vårt första möte, var det något som fick mig att kontakta Jane igen, det fanns mer att ta upp till ytan för att sen kunna släppa det!

Kan varmt rekommendera Jane och EFT om du har saker i livet som hindrar dig att komma vidare. Jane är professionell, avspänd och förtroendeingivande! Tacksam för våra möten.

Madeleine

Tyngden i bröstet släppte

Jag sökte pga stor rädsla och ångest för att bli sjuk, dö eller att någon i min familj ska bli sjuk och dö. I min kropp kändes det som att en sådan katastrof redan hade hänt och jag fick panikångestattacker, hade yrsel och var allmänt låg.

Under träffarna med Jane kändes det som att tyngden i bröstet bit för bit släppte och efteråt kände jag mig alltid väldigt lätt, befriad. Sedan kom naturligtvis känslorna tillbaka då och då men jag fick också verktyg att hantera dem på ett bättre sätt.

Idag brottas jag fortfarande med samma rädslor men de lamslår mig inte alls på samma sätt.  Tack Jane!

Diana

Full utdelning på en kvart!

Jag råkade på Jane vid hennes monter vid Harmoni-mässan. Jag provade Mindful EFT där direkt och trots att jag bara satt där högst en kvart fick jag full utdelning. Det som jag ville knacka bort var att jag var så stressad på mitt arbete och att jag kände att jag inte hade kontroll. På den lilla stund kände jag ett stort lugn och jag blev varm i hela kroppen, det kändes som om jag brann och jag blev alldeles svettig. Jag tror att det dessutom kom lite tårar, en spänning som släppte.

Efteråt var jag väldigt nöjd. Jane fick mig att känna mig bekväm så att jag kunde berätta en del jobbiga saker om min barndom med min alkoholmissbrukande pappa och liknande. Jag kände direkt förtroende för henne. Bara några dagar senare bokade jag in en tid hos henne. Med hjälp av Mindful EFT fick jag bland annat hjälp med att förlåta min pappa för allt han utsatt mig för under min barndom mm.

Jag kan varmt rekommendera Jane Fogelström, som är en varm och inkännande terapeut som jag upplever är duktig på att veta vilken behandling/metod som passar ens specifika problem.

Carina

Det infann sig ett lugn i kroppen

Jag sökte hjälp hos Jane för att jag var nyfiken på vad EFT var och att jag kände en hoppfullhet över att bli “hjälpt” med mina problem/rädslor väldigt snabbt. Jag drabbades av utmattningssyndrom och har testat flera vägar för att komma på banan igen. I flera månader led jag av oro och svår ångest, något som tog över handen i mitt liv och som resulterade i viktnedgång och borttappad livsgnista.

Att ha den äran att få träffa Jane, som är väldigt inkännande och empatisk människa, var underbart. Minns att jag efter första behandlingen hos Jane, när vi knackade och hon ställde frågor, så infann det sig ett lugn i kroppen. Ett efterlängtat lugn som jag inte känt av på länge och som fortsatt hålla i sig efteråt. Under en annan behandling med Jane botade jag även min kräkfobi som nu är mera hanterbar i psyket än tidigare.

Jag minns även att jag var väldigt trött efter behandlingarna, kanske var det första gången på länge som jag slappnade av riktigt ordentligt? Att sedan väcka kroppen och få fram en massa minnen tar såklart också på krafterna. Mitt tips om du lider av allt i från utbrändhet till fobier - testa EFT, förhoppningsvis fungerar det lika bra för dig som för mig!

Linnea

Boka tid idag

Gå till bokningen

Jag är jag och duger precis som jag är!

Att stå inför en grupp och tala har alltid varit förbundet med skräck för mig och jag har försökt att undvika det så gott jag kunnat. Men när jag började studera blev jag tvungen att ta mig an mardrömmen. En klasskamrat berättade att hon varit hos Jane på EFT och rekommenderade mig att besöka henne och prova det.

Första träffen blev en introduktion för mig. Jag berättade om min ångest och vi gick igenom de olika momenten. Jag gick hem med en positiv känsla. Under andra träffen fördjupade vi oss i vad och hur jag känner inför en redovisning eller att stà inför en grupp. Efteråt hade jag känslan av att problemet bara förvärrats. Men det är som att “skala en lök”, sa Jane när jag frågade om det, ju fler lager som åker av och ju närmare kärnan man kommer desto starkare känner man eftersom man tvingas att konfrontera problemet för att sedan kunna bli av med det.

Sista gången fick jag lära mig att acceptera mina känslor men ocksà att släppa taget om dom och jag fick med mig bra metoder på hur jag kan hjälpa mig själv i en kritisk situation. Jag känner mig lättare i kroppen nu och vågar ta mig an uppgifter som jag tidigare undvikit. Jag har även lärt mig att man inte alltid behöver prestera för att vara bra. Jag är jag och jag duger precis så som jag är!

Linda

Det ville jag prova!

Jag var hos min barnmorska skulle få in en spiral och sedan pratade vi om min överaktiva blåsa (svårt att hålla kisset längre stunder) hade haft så i många år. Det gick ej att sätta in spiralen, livmodern var lite sned, då rekommenderade hon EFT o jag fick numret till Jane. Det ville jag prova! Behandlingen var jättebra, effektiv, lätt och påverkade mig. Jag kände att det blev en förändring, fick tre behandlingar och blåsan lugnade ner sig. Sedan var jag hos min barnmoska för att pröva att sätta in spiralen o då gick det lätt, rakt in, gick nästan av sig själv otroligt! Jane är fantastisk underbar har hjälpt mig mycket genom att gå hos henne. Det tackar jag mycket för:-)

Fato

Jag kunde förstå varför jag mådde och reagerade som jag gjorde

Jag ville testa och se vad EFT var, tyckte det kändes spännande med något nytt…Själva sessionerna var jobbiga, men insiktsfulla. Jag upplevde bland annat att minnena från min uppväxt blev väldigt mycket tydligare och då kunde jag förstå varför jag mådde och reagerade som jag gjorde… MIndful EFT är ett verktyg som jag fortfarande använder då och då.

Sofia

Så här stor skillnad hade jag aldrig vågat hoppas på

Efter behandlingarna hos dig har jag vågat känna efter på riktigt om jag vill bli mamma. Jag har klarat av att prata om det med min sambo utan att triggas av de svårigheter föräldraskap innebär. Att några få tillfällen hos dig kunnat göra så här stor skillnad hade jag aldrig vågat hoppas på. Frågan är fortfarande inte lätt men nu hindras jag i alla fall inte av mina rädslor utan kan se mer klart på saken. Förutom själva EFT behandlingen, hjälpte också din positiva, glada, realistiska och humoristiska inställning till livet och speciellt svårigheter med graviditet och föräldraskap mig att avdramatisera ämnet. Du är en fantastisk och varm människa, tack för din stöttning! Ps. Jag vågade ta steget fullt ut! I somras blev jag gravid och för tre veckor sedan födde jag en son. De rädslor jag bar på tidigare fanns till viss del fortfarande kvar och blossade definitivt upp i hormoncirkusen efter förlossningen men nu kunde jag hantera dem bättre och knacka på dem själv också. Nu när allt lugnat ner sig lite kan jag njuta av föräldraskapet och våga göra det på mitt sätt.

Åsa

Boka tid idag

Gå till bokningen

Det är bara då jag tycker det “tar”!

Jag kände mig mycket trygg med din arbetsinsats i våra samtalsstöd innan förlossningen! Du var inkännande och samtidigt stadig och kunde puffa mig vidare förbi mina oroskänslor. En del farhågor kunde vi inte med fakta ta bort utan då jobbade vi terapeutiskt med att jag skulle kunna vara lugn om än vissa situationer skulle uppstå under förlossningen. Jag kände att din metod med att knacka var väldigt god för den var praktisk och fick kroppen att jobba med känslorna och inte bara intellektet. Det är väldigt viktigt för mig för det är då jag tycker att det “tar”. Jag har gått mycket i terapi i form av samtalsterapi respektive Frigörande andning tidigare så jag har lite att jämföra med.

I och med att du och jag hade gått igenom hur jag ville ha det och ställt upp olika scenarion av situationer som inte skulle vara önskvärda, tex behov av värkstimulerande (vilket jag ville undvika) eller behov av kemisk smärtlindring (vilket jag i första hand ville undvika) men att det vid vissa skeden under födelsen kunde bli nödvändigt ur säkerhetssynpunkt att ta till, så arbetatde vi med hur jag skulle kunna känna mig trygg med detta,om det skulle bli nödvändigt, istället för att skrämma mig ännu mer än det gjorde redan att bara tänka på det. Det gjorde vi med Mindful EFT och jag kände att det bara föll på plats, att jag skulle kunna vara lugn om de olika farhågefyllda scenariorna måste till. Det var en väldigt bra metod då den fick kroppen att komma till ro och det ser jag som viktigt istället för att bara tala till/med intellektet som jag upplevt i samtalsterapi.

Jag kände mig sen trygg på BB, jag kunde bara koncentrera mig på att ta varje värk och andas utan att prata eller tänka på beslut eftersom vi avhandlat allt innan hur vi, blivande barnafadern och doulan, skulle ställa oss i olika scenarion. Det slutade med en vaginal födelse utan att jag behövt använda kemisk smärtlindring, dock behövdes lite värkstimulerande dropp, men det kändes ok. Jag kände mig inte utmattad utan kunde vara i nuet och sikta framåt under hela de 15 timmar vi spenderade på BB innan bebisen kom ut i denna yttre världen.

MIndful EFT kan jag starkt rekommendera, den sätter sig i kroppen så kroppen och sinnet sköter sig själv i den riktning man utstakar under behandlingen! När man väl är i process behöver man inte tänka hur man vill agera annorlunda än befarat, kroppen och sinnet bara är annorlunda!

Tack Jane!

Karin

Jag var otroligt skeptisk

Jag var sjukt nyfiken, men samtidigt otroligt skeptisk. Jag tänkte att varför inte testa om nu Jane var så säker på att hon skulle kunna påverka mig. Jag funderade länge på vad jag skulle ta upp för ämne, eftersom jag varken hade några fobier, större problem eller bekymmer. Jag hade haft en bra barndom och var nöjd med livet på alla sätt och vis. Till slut hittade jag en liten grej, eller snarare ett beteende hos mig själv som jag gärna ville bli av med. Jag hade lite svårt att släppa saker som irriterade mig och fastnade lite för länge i negativa tankar. Jag satte mig där i stolen och var fortfarande övertygad om att Jane minsann inte skulle lyckas med mig. Vi började knacka och samtala och helt plötsligt kände jag att tårarna började rinna ner för mina kinder. Jag var inte ledsen, nej, snarare kände jag mig förvånad över att jag grät, för jag brukar nämligen inte gråta. Tårarna rann under större delen av den där timmen och när vi var klara kände jag mig på något sätt lättad. Hur kunde det bli så? I dag tror jag att man måste våga öppna upp för sådant man inte riktigt tror på. Jag ska åtminstone gå en gång till för att se om nästa möte med Jane kan påverka mig på samma sätt. Det kändes skönt att få släppa ut det där som hade fastnat och jag är nöjd med det oväntade resultatet.

Anna

Boka tid idag

Gå till bokningen

Problemet löstes upp

Jag kom till Jane för ett problem i min relation till min mamma (en irritation över allt min mamma sa och gjorde). Efter en dryg timme med Mindful EFT så hade problemet så att säga lösts upp. Det är kvarstående och känns väldigt skönt.

Helena

Nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt och mina erbjudanden!

Nu prenumerar du på mitt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This