Hur fungerar Emotional Freedom Techniques?

 

Samtalsrum - bild

Om du känner att kroppen reagerar med allmänt obehag, hjärtklappning eller lätt illamående på dina tankar, kan dessa reaktioner bearbetas med hjälp av Emotional Freedom Techniques.  Känslan/rädslan/oron minskar och kan till och med helt försvinna! Kan vara svårt att förstå hur några få besök kan göra en sådan skillnad. Emotional Freedom Techniques (även kallat EFT och mindful tapping) är en del av energipsykologin, där forskning visat att Emotional Freedom Techniques dämpar kroppens stressreaktioner.

Är problemet ett beroende eller ett sätt att förhålla sig till livet är EFT också effektivt för att åstadkomma förändring. Vi har många antaganden om hur vi är och borde vara som vi tar för sanningar, men som tur är så går dessa föreställningar att påverka.

Man balanserar kroppens egna energisystem, genom att neutralisera gamla minnen, känslor och tankar. Sen kan man faktiskt fylla på med bra känslor, tankar och på ett sätt “förändra” tidigare minnen, så att de känns neutrala eller tom positivt laddade!

Mindful EFT, så kallad knackning/tapping, kan tillsammans med TAT, Emo-trance och EPI (eye position integration, en enklare variant av EMDR) och tillsammans med SuperCoherence, komma åt det undermedvetnas antaganden och föreställningar om hur du ska tänka och bete dig. Och ta bort eller ändra dessa gamla mönster vi bär med oss.

 

EFT och fibromyalgi

EFT-artikel som representeras av PDF-icon

‘”Det känns märkligt men skönt” Effekter av EFT (Emotional Freedom Technique) vid fibromyalgi’ av Gunilla Brattberg

Ladda ner artikeln ‘”Det känns märkligt men skönt” Effekter av EFT (Emotional Freedom Technique) vid fibromyalgi’ av Gunilla Brattberg (Leg.läk., specialist i anestesi och smärtlindring, Adj. professor i rehabiliteringspedagogik vid Certec, LTH, Lunds Universitet.)

35 av 36 blev av med sina depressiva symptom

Här nedan i youtubelänken berättar Professor T. Stewart från Staffordshire University för BBC om sin studie på EFT.
35 av 36 patienter med depressiva symptom blev av med sina besvär!

 

Prova på Emotional Freedom Techniques du också!

Är du också nyfiken på vad Emotional Freedom Techniques kan göra för dig? Boka en tid och prova själv!

Prova EFT

Nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt och mina erbjudanden!

Nu prenumerar du på mitt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This