Du har bestämt dig och nu jävlar ska det ske! Du vill det till 100 % och nu ska inget komma i vägen för din strävan att nå ditt mål. Men efter ett tag så blir det motigt, det blir kämpigt, du börjar få ett motstånd och då är det plötsligt så svårt…….Känner du igen dig?

Det kan gälla att gå ner i vikt, att träna regelbundet, att inte skrika åt barnen, att inte om och om igen vara i kärleksrelationer som inte är bra för dig och att inte få förlängt på jobbet, igen…..listan kan göras lång på sådant som vi flera gånger velat förändra, men inte lyckats förändra för gott.

Du är inte ensam, vi har alla områden i våra liv där vi aldrig lyckas eller där vi inte ens försöker…det är ibland som att hjärnan vill en sak och kroppen en annan. Och precis så är det, hjärnan kan tänka ut grandiosa ting som ska genomföras, men kroppen “tänker” något annat. Det baseras på tidigare upplevelser som kroppen/ det undermedvetna sedan fått för sig att du kan ta skada av, förlora på eller riskera att hamna i ännu farligare situationer OM du lyckas med din föresats.

Alltså är det kroppen som stoppar dig från att lyckas!

  

Vi är vår egen största “fiende” utan att kunna påverka det…..eller? För det är det fina i kråksången, att det faktiskt går att påverka dessa ingrodda känslor, beteenden, föreställningar och antaganden som ligger gömda där inne i kroppen. Vi behöver inte ens alltid veta varför och vad det kommer ifrån, utan bara se dem och acceptera, då kan kroppen släppa…
För det är fantastisk när förändring inte måste innebära en kamp….och tro det eller ej, men det som sker när kroppen/ det undermedvetna släpper, är att det känns enkelt❤️

Ha det gott / Jane

Pin It on Pinterest

Share This