Vill du veta ett superenkelt sätt att få reda på vad din kropp vill och behöver just nu? Såklart du vill:)

  • Tänk om du kunde kolla på en gång vad just du ska ha av allt som står på hyllan i hälsokostaffären? Och om du kunde få svar på hur många tex D-vitamin tabletter din kropp önskar idag?
  • Du vet när du står där i kön vid lunchen och tvekar mellan fisk eller vegetariskt, tänk om kroppen kan visa vad den vill fylla på med just denna måltid?
  • Att få svar på om suget du känner verkligen är efter mat/sötsaker, men att det egentligen är vatten kroppen längtar efter? Eller varför inte träning eller sex?
  • Och alla dessa gånger man känner “borde” och “måste”, men kroppen vet när bästa tillfället är eller att det aldrig infaller…tex, ska jag med på resan? Städa hela huset nu? Är det dags att byta arbete?

Det finns flera sätt, men det enklaste är att lära sig The Sway-test, ett muskeltest för egenbruk. Många som arbetar med kroppsbehandlingar såsom kinesologi använder sig av olika muskeltester för att se kroppens respons.                                         (Ännu enklare är att tänka/säga frågan du önskar svar på och känna efter om kroppen blir lätt eller tung…Lätt känns det för det som är rätt för dig, tung blir den när det inte är sant/rätt för dig…)

 Ok, nu till The Sway-test:

  1.   Stå upp med fötterna ihop, svikta lite i knäna, i början är det bra att blunda….nu ska vi se hur din kropp svarar!

2.   Tänk/säg din fråga, som behöver vara en sluten fråga, med ett JA eller NEJ svar, tex…Heter jag Jane?

3.    Kroppen kommer svänga åt något håll, antingen framåt, bakåt eller åt någon sida. Direkt eller inom 10 sekunder.

4.    Fråga nästa fråga: Heter jag Bertil? känn efter vilket håll kroppen svänger åt….

5.  Tänk på något du älskar, se hur kroppen reagerar, Tänk sedan något du ogillar och se vad som händer….

Nu borde du fått lite koll på hur din kropp svarar, för vissa av oss är ett JA framåt, eller så är JA bakåt…För andra är JA åt vänster och NEJ åt andra hållet och tvärtom. Finns inget rätt eller fel, utan du ska förstå din kropps signaler. Sen är det bara att börja öva.

Ta du och träna på de små “oviktiga” saker först, tex, är jag törstig nu? Din hjärna kan försöka lägga sig i…men ju mer du tränar så märker du när det händer, ta då en enkel, oviktig fråga emellan så hjärnan slappnar av lite:)

Vikten av att låta kroppen ge dig svar är stor, du vinner mycket på att involvera och göra det kroppen vet är bra för dig…ser fram emot att höra hur det går för dig, om du får svar från DIN kropp,

 

/ Kramar Jane

 

 

Pin It on Pinterest

Share This